יש לנו מעל 150 מרפאות בפריסה ארצית
אפשר להתחבר או לקבל הצעת מחיר כדי למצוא את אלו שהכי קרובות
מערכת Marpet online לשיחת וידאו עם וטרינר מחוץ לשעות הפעילות
מלאו את הפרטים
כדי לקבל לנייד את רשימת מוקדי החירום
מה עושים אם הכלב אכל שוקולד ולמה זה כל כך מסוכן? המדריך של מרפאט, המעניקה שירותי בריאות לכלבים – הרבה יותר טוב מעוד ביטוח לכלב.
כלבים מהווים חלק בלתי נפרד מהבית והמשפחה. הם לוקחים חלק בשגרת היום שלנו ואפילו חולקים איתנו ארוחות.עם זאת חשוב לזכור שלא כל מה שמתאים לנו, מתאים גם לחברינו על ארבע. כך, שוקולד, המעדן הנחשב לאחת מהנאות החיים הגדולות ביותר עבור אנשים רבים, נחשב לסכנה אמיתית עבור כלבים.
מבחינת בני אדם בכל גיל, הסכנה העיקרית שקשורה לשוקולד היא הרגע בו החפיסה נגמרת ואנחנו נשארים עם טעם לעוד. עבור כלבים לעומת זאת, שוקולד מהווה סכנה של ממש שעלולה לסכן את חיי הכלב ולדרוש התערבות רפואית באופן מיידי.
הכלב שלכם אכל שוקולד מבלי ששמתם לב? לא ידעתם שמדובר במאכל אסור לכלבים? אל דאגה אנחנו כאן בכדי לעזור. הנה כל מה שחשוב לדעת על השילוב המסוכן של שוקולד וכלבים.
מאכל האלים? תלוי את מי שואלים! אכילת שוקולד נחשבת לסכנה של ממש עבור כלבים ומדובר במאכל רעיל עבורם. אם הכלב שלכם אכל שוקולד בכל כמות שהיא, חשוב לקבל תמונת מצב מלאה:
בדיקת מינון וסוג – בדקו מהו סוג השוקולד אליו הכלב נחשף ובאיזה מינון מדובר
שוקולד קיים במגוון סוגים וישנם סוגי שוקולד הנחשבים למסוכנים יותר עבור כלבים. ככלל, ככל שהשוקולד הינו כהה ומרוכז יותר הוא מכיל כמות גבוהה יותר של תיאוברומין, הרכיב שהינו רעיל עבור כלבים.
שוקולד מריר, במיוחד אלו המיועדים לאפייה נחשב לסוג השוקולד המסוכן ביותר, אחריו שוקולד חלב הנחשב אף הוא לרעיל, אך פחות. שוקולד לבן לא מומלץ לאכילה עבור כלבים, אך אינו מהווה סכנה כמו שאר סוגי השוקולד.
איסוף מידע
אפקט ההרעלה משתנה בהתאם לגודל הכלב ולמשקלו, בהתאם למינון אותו צרך. אם הכלב שלכם קטן, גם כמות מזערית של שוקולד עלולה לייצר אפקט הרעלה. תוכלו לבצע הערכת מצב ראשונית על ידי חיפוש ברשת שיאפשר לכם להצליב את משקל הכלב המשוער, סוג השוקולד והכמות אותה אכל, בכדי להבין אם מדובר בסכנה משמעותית.
פניה למרפאה
יש ליצור קשר מידי עם הווטרינר המטפל וליידע אותו בכל הפרטים – סוג הכלב, גודלו ומשקלו, סוג השוקולד אותו אכל והכמות. מומלץ להגיע למרפאה עם אריזת השוקולד.
אם המקרה התרחש לאחר שעות הפעילות הרגילות, אל תמתינו ופנו מיד למרפאת חירום. בכל מקרה חשוב לא לנסות לגרום לכלב להקיא לפני שהתייעצתם עם ווטרינר. לאחר בדיקה יוכל הווטרינר לקבוע האם יש צורך בעידוד הקאה וכן בטיפול תומך הכרוך במתן נוזלים או תרופות שונות במטרה לספוח החוצה את הרעלים המצויים בשוקולד.
הסיבה לכך ששוקולד נחשב למזון אסור על כלבים נעוצה בתיאוברומין, חומר מעורר המצוי בקקאו באופן טבעי וכך בשוקולד, ונחשב לרעיל עבור כלבים. בשונה מבני אדם, לגוף הכלב אין יכולת לפרק ביעילות את התיאוברומין, מה שגורם לפירוק איטי ולהצטברות שלו בגוף. מצב זה עלול להוביל לבעיות במערכת העצבים של הכלב ובמקרים חמורים ביותר אפילו למוות.
ככל שהשוקולד אותו אכל הכלב בעל אחוזי קקאו גבוהים יותר כך הסכנה עבורו גבוהה יותר, שכן מדובר בשוקולד בעל אחוזי תיאוברומין גבוהים יותר. זו הסיבה לכך ששוקולד לבן אינו נחשב לגורם סיכון משמעותי עבור כלבים כמו שוקולד מריר או חלב.
כלב שאכל שוקולד עלול לסבול מתסמינים שונים בדרגות חומרה משתנות, בהם:
הכיסוי היחיד שמשלם במקומך ישירות לוטרינר
גם על ההוצאות הרפואיות, גם על החיסונים וגם על הטיפולים שוטפים