יש לנו מעל 150 מרפאות בפריסה ארצית
אפשר להתחבר או לקבל הצעת מחיר כדי למצוא את אלו שהכי קרובות
מערכת Marpet online לשיחת וידאו עם וטרינר מחוץ לשעות הפעילות
מלאו את הפרטים
כדי לקבל לנייד את רשימת מוקדי החירום
מהי מחלת הפרוו? איך מטפלים וכיצד ניתן להיערך מראש? כל המידע החשוב אודות הווירוס הפוגע בכלבים, בכתבה שלפניכם.
מהי מחלת הפרוו? איך מטפלים וכיצד ניתן להיערך מראש? כל המידע החשוב אודות הווירוס הפוגע בכלבים, בכתבה שלפניכם.
בין הנגיפים והמחלות אליהם חשופים כלבים, נמצא פרוו – וירוס מדבק במיוחד אשר מתפשט בקלות ועלול להיות קטלני.
פרוו הוא מחלה ויראלית קשה שעלולה להיות אף קטלנית עבור כלבים. נגיף זה מועבר בקלות מכלב אחד לאחר והוא נחשב למדבק במיוחד. מחלת פרוו לכלבים יכולה לפגוע בכלבים בכל גיל אך גורים נמצאים ברמת הסיכון הגבוהה ביותר להידבקות.
פרוו וירוס (CPV) הוא נגיף התוקף את תאי הגוף השונים בגוף הכלב, במיוחד מח עצם, מערכת הלימפה ובמיוחד מערכת העיכול, שם הוא פוגע ברירית מערכת העיכול וכך מוביל לקושי בספיגת טובה של ויטמינים ומזון בגוף. הנגיף נחשב לחזק ועמיד בפני תנאים סביבתיים, עובדה המאפשרת לו לשגשג במשך תקופות ארוכות בסביבות שונות, גם באזורים מזוהמים.
הנגיף מתפשט בעקבות מגע ישיר עם נוזלי גוף של כלב נגוע בנגיף והוא יכול לעבור גם בעקבות מגע עם משטחים וחפצים שהיו במגע עם אותו הכלב. הכלבים הנמצאים ברמת הסיכון הגבוהה ביותר להידבק במחלת הפרוו הם כלבים שאינם חוסנו וגורים.
עם זאת, גם כלבים שחוסנו בפני הנגיף, אינם עמידים לגמרי בפני הנגיף וגם הם עלולים להידבק בתנאים מסוימים. החיסון למחלת הפרוו ניתן בסדרת חיסוני DHPP ולכן רק קבלת כל סדרת החיסונים מקנה עמידות גבוהה בפני הנגיף.
כמו כן, במשך הזמן, עמידות החיסון הולכת ויורדת וכך הכלב חשוף יותר להדבקה. זו הסיבה שחשוב להקפיד על קבלת בוסטרים של החיסון אחת לתקופה בהתאם להנחיות הווטרינר.
מלבד גורים וכלבים שלא חוסנו לחלוטין בפני הנגיף, גם כלבים השוהים לעיתים קרובות במקומות צפופים המאכלסים כלבים רבים יחד בשטח מצומצם, כמו גינות כלבים, כלביות ופנסיונים, נמצאים בסיכון גבוה יותר להדבקה בנגיף.
אם אתם מבחינים בהתנהגות שונה אצל כלבכם ואתם חושדים שנדבק במחלת הפרוו, חפשו אחד או יותר מהתסמינים הבאים:
הסיפטומים מופיעים בממוצע בין 3 ימים לשבוע לאחר ההדבקה.
במידה ואתם חוששים שכלבכם נדבק בנגיף פרוו גשו להיבדק אצל וטרינר. הרופא יבצע בדיקה גופנית מקיפה, כולל בדיקת צואה ובדיקות דם, שמטרתן לאבחן את הימצאות הנגיף.
לנגיף פרוו אין טיפול תרופתי נוגד, עם זאת, ישנן מספר דרכים לחזק את מערכת החיסון בימים שלאחר ההידבקות.
אמצעי הטיפול השגרתיים כוללים: מתן נוזלים תוך ורידי בכדי למנוע התייבשות, מתן תרופות נוגדות הקאה, נטילת אנטיביוטיקה שמטרתה למנוע התפתחות זיהומים משניים בעקבות היחלשות מערכת החיסון לאחר ההדבקה וכן טיפולים תרופתיים לשיכוך כאבים.
ברוב המקרים, הכלב החולה נדרש להתאשפז לטיפול רפואי צמוד, במטרה לאפשר מעקב וניטור עד להקלת התסמינים והתחזקות מערכת החיסון.
כאמור, מחלת הפרוו יכולה לתקוף כלבים בכל גיל ובכל מצב בריאותי. הדרך הטובה ביותר לשמור על חברינו על ארבע בריאים ומאושרים היא באמצעות הקפדה על שגרת חיסונים ובדיקות קבועה, שתוודא שהם מקבלים את כל מה שצריך בכדי להישאר מוגנים בכל מצב.
היות ווירוס פרוו הינו בלתי נמנע ונחשב למדבק במיוחד, למרבה הצער לא ניתן להתגונן מפניו באופן מוחלט. הטיפול בכלב שנדבק בנגיף מורכב מתמיכה תרופתית וטיפולים שונים, לצד אשפוז במיון למספר ימים. כל אלו מתומחרים בעלות כספית בלתי מבוטלת.
בכדי שלא תאלצו חלילה להתמודד עם הוצאות אשפוז כבדות, אנחנו מזמינים אתכם להישאר מכוסים לכל תרחיש שלא יבוא. מרפאט מעניקה שירות רפואי בתשלום חודשי קבוע המכסה את כל ההוצאות הרפואיות, הבדיקות והטיפולים שתצטרכו עבור כלבכם.
השירות מתאפשר במגוון רחב של מרפאות ווטרינריות בפריסה ארצית והתשלום מתבצע ישירות על ידינו, כדי שתישארו מרוכזים בדבר החשוב מכל – הבריאות של כלבכם האהוב. כנסו עכשיו לאתר והירשמו און ליין לשירות בקלות ובמהירות. מאחלים לכם רק בריאות! מרפאט.
בעיות רפואיות שכדאי להכיר
קופת החולים לחיות מחמד
דואגים לחמודים בלי לדאוג מעלויות הטיפולים