להבין את כלבך – מתכון להצלחה

יש תכונות מסוימות המשותפות למרבית הכלבים, עם זאת לכל כלב יש אישיות מיוחדת משלו – המפתח ליחסים מאושרים בין כלב לבעליו הוא בהבנת כלבכם.

ישנם גורמים רבים שיכולים לגרום בעיות בין כלב לבעליו, ואת רובם ניתן למנוע בקלות. אילוף לא עקבי, ציפיות גבוהות מדיי, יחס קשוח או לא הולם והזנחה הם הסיבות העיקריות לבעיות התנהגות אצל כלבים. הבנת כלבכם יעזור לכם למנוע בעיות שכאלה.

 

נדיר לראות בעיות התנהגות אצל כלבים שבעליהם משקיעים מעט זמן בהכרת צרכיהם ובונים יסוד איתן של אהבה ואמון. אם הקפדתם על כך, עם סיום הליך האילוף כלבכם יתנהג בצורה הרצויה לכם.

 

בעלי כלבים שאינם מקפידים על יסודות אלו ככל הנראה יטמיעו בכלב פחד, בלבול, חוסר אמון ואפילו דיכאוניות במהלך האילוף.

האישיות המיוחדת של כלבך

לכלבים ובני אדם יש מאפיינים משותפים רבים. הם עלולים לפספס מפעם לפעם, אך כמעט תמיד משתדלים לעשות את המיטב שהם יכולים. הם באמת ובתמים רוצים לגרום תחושת סיפוק ושמחה אצל בעליהם. בעלים רגישים יקלטו זאת בקלות.

 

עוד דבר שבעלים רגישים ישימו לב אליו הוא שאצל כלבים (כמו אצל אנשים) יש שלומדים מהר יותר ואחרים שלוקח להם זמן ארוך יותר לקלוט. ישנם כלבים עם נטייה להיות מושפעים יותר מהסחות דעת סביבתיות. יש כלבים שבאופן טבעי יותר אגרסיביים, ויש את ה”רגועים” שידרשו יותר סבלנות ועידוד במהלך האילוף.

 

הבנת כלבכם היא דבר חיוני לכם ולכלבכם. הדבר נכון עוד יותר כשזה נוגע לאילוף.

המלצות לאילוף מוצלח

להלן רשימה של עשרה דברים שחשוב לזכור בכדי להגיע לאילוף מוצלח:

1. סבלנות היא דבר חיוני. להכריח כלבלב או כלב צעיר לעשות יותר ממה שהוא מסוגל, לאבד שליטה עד כדי צעקות או מכות לכלב או סיום שיעור באילוף בצורה לא כיפית הם דברים שבקלות יכולים לגרום לאילוף להיכשל ולבנות אצל כלבכם בלבול וחוסר אמון.

 

2. דאגו ששיעורי האילוף יהיו קלילים וכיפיים לכלבכם. על השיעור להתחיל ולהסתיים בהצלחתו של חברכם הטוב. התחילו את השיעור בחזרה על תרגיל או הוראה שכלבכם כבר מבצע בצורה טובה, וסיימו באותה צורה, עם הרעפת שבחים ואהבה על הכלב או הכלבה.

 

3. שימרו על עקביות. שיעורי אילוף צריכים להיערך באופן קבוע, ולהיות מתוזמנים לשעה שהכלב אנרגטי ומסוגל לקלוט. שיעור עבור גור כלבים יארך כרבע שעה, ועבור כלבים בוגרים 30-40 דקות. על השיעורים להיערך במקום נטול הסחות דעת.

 

4. הגזימו עד כמה שאפשר בשבחים לכלב, מילוליים ופיזיים. לא רק שזה יבנה ביניכם אמון ויחזק את הקשר ביניכם, אלא גם יעודד אותו מאוד לרצות אתכם בלימוד תרגילים חדשים.

 

5. לעולם אל תקראו לכלבכם בכדי לגעור בו. הדבר יגרום לכלב לפתח התנגדות והיסוס בלבוא אליכם בפעם הבאה שתקראו לו. במקום זה, הורו לו לשבת ולהישאר במקום ולאחר מכן גשו אליו.

 

6. לעולם אל תגזימו בהערות בעקבות התנהגות לא רצויה. אם הכלב מבין את ההוראה אך מסרב לבצעה, תגובתכם צריכה להיות סבירה ומדודה. לעולם לא באופן אלים או כועס, אלא תמיד בצורה רגועה ונשלטת.

 

7. אל תכניסו את כלבכם למעגל של בושה במעשיו. כפי שאמרנו בסעיף הקודם, על תגובתכם להיות סבירה ומדודה. גערות תכופות בכלביכם כשהוא נכשל במשימה כלשהי היא שיטה המיועדת לכישלון, ויפגע בביטחונו האישי. כתוצאה מכך כלבכם עלול לפתח סלידה גורפת מאילוף בכלל.

 

8. הבינו שאילוף לוקח זמן. זה שהכלב למד לשבת כשאומרים לו כשהייתם בתוך הבית לא אומר שיוכל בהכרח למלא את אותה ההוראה בפארק כמה ימים לאחר מכן. כלבים שלמדו למלא הוראה בסביבה מסוימת לא יידעו ליישם את מה שלמדו בסביבה אחרת באופן אוטומטי. יש ללמדו גם את זה, דבר שלוקח חזרה על השיעור במהלך זמן, וסבלנות.

 

9. למדו את כלביכם בשלבים. לדוגמא, לפני שכלב לומד למלא הוראה לשכב (שהיא למעשה הוראה ב-2 שלבים: ישיבה, ומשם לשכיבה). חלקו הוראות מורכבות לשלבים פשוטים.

 

ונזכיר שוב את הכלל הראשון – הסבלנות חיונית!

 

על-ידי עבודה עם כלביכם לפי כללים אלו תגלו במהרה את החשיבות של כל אחד מהם. סבלנות יחד עם התמדה, אהבה ושבחים על הצלחה הם הגורמים החשובים ביותר בבניית אמון מצד כלבכם, ויבטיח הצלחה בהליך האילוף.

קופת החולים לחיות מחמד
דואגים לחמודים בלי לדאוג מעלויות הטיפולים

להצעת מחיר והצטרפות
צור קשר בוואטסאפ